• Veldhofstraat 73, 6471 CE Eygelshoven
  • Di - Vr 10.00 - 18.00, Za 10.00 - 16.00

B.I.G. Vision Glazen

B.I.G. Vision Glazen

BIOMETRISCH INTELLIGENTE GLAZEN

De eerste hypernauwkeurige birllenglazen, ontworpen uit een volledig biometrisch oogmodel.

Met Rodenstock onderzoeken we de biometrische gegevens van het hele oog.
Daarbij gaan we veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Deze biometrische gegevens worden rechtstreeks in uw nieuwe brillenglazen verwerkt. Dankzij een uniek productieproces maken wij brillenglazen die glazen dit tot op de micrometer nauwkeurig zijn.

Dit stelt ons in staat het middelpunt voor scherp zicht van elk individueel oog exact te bepalen en u het scherpst mogelijke zicht te bieden.

 

We noemen deze brillenglazen B.I.G.; biometrisch intelligente glazen.

Wist u dat… 98% van alle multifocale glazen ter wereld sluiten niet exact aan bij de ogen van de dragera?  Dit is omdat ze ontworpen zijn volgens een standaard oogmodel

ELK OOG IS ANDERS

Tot op heden heeft een beperkte zienswijze de optiekwereld te lang bepaald. Een zienswijze die vasthield aan beperkte oogmetingen en te weinig begrip van de rol van het brein.

Deze denkwijze was gericht op het begrijpen van het oog vanuit de gelimiteerde mogelijkheden van een standaard oogmodel. En dus niet van het individuele oog. Door deze manier van denken draagt bijvoorbeeld 98% van de multifocaal dragers wereldwijd brillenglazen die niet exact bij hun ogen passen..

De vorm en lengte van uw ogen zijn net zo uniek als uzelf. Bovendien varieert het middelpunt voor scherp zicht van persoon tot persoon. Voor vrijwel alle brillenglazen die vandaag de dag worden gemaakt, wordt een standaard oogmodel gebruikt.